Pridať recept

Višňový džem s ríbezľami

ingrediencie

500 g
višne
500 g
ríbezle
500 g
kryštálový cukor

postup

1.
Višne a ríbezle umyjeme a odstopkujeme a z višní vyberieme kôstky.
 
2.
Zasypeme ich kryštálovým cukrom a necháme stáť do druhého dňa. Na 1 kg ovocia dávame 1/2 kg cukru.
3.
Potom ich povaríme 15-20 min. Višne s ríbezľami miešame na polovicu, prípadne podľa chuti.
4.
Uvarený džem má byť rôsolovitý, avšak ovocie nemá byť rozvarené. Horúci džem vylejeme do čistých pohárov a uzatvoríme.
5.
Necháme ich vychladnúť prikryté prikrývkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.