Pridať recept

Hrnčekový čučoriedkový koláč

ingrediencie

2 šálky
polohrubej múky
1/2 šálka
práškového cukru
1 šálka
mlieka
2 ks
vajcia
1/3 šálka
oleja
1 ČL
sody bicarbony

Mrvenička

1/2 šálka
hrubej múky
1/2 šálka
práškového cukru
1/4 šálka
tuku, alebo oleja

Ďalej potrebujeme

1 šálka
čučoriedok
trochu
tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu, alebo použijeme papier na pečenie

postup

Cukor rozpustíme vo vlažnom mlieku, za stáleho miešania pridávame olej, múku spolu so sódou bikarbónou a na koniec vmiešame rozšľahané vajcia. Vypracujeme redšie cesto. Vylejeme na vymastený a vysypaný plech ( alebo vyložený papierom na pečenie ), posypeme čučoriedkami a mrveničkou. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 25 minút pri teplote 160-170°C.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať