Pridať recept

FOTORECEPT: Tatranský ríbezľový koláč

ingrediencie

Prvé cesto

1 hrnček
mlieko
2 ks
vajcia
3/4 hrnček
kryštálový cukor
1/2 hrnček
olej
2 hrnčeky
polohrubá múka
1 ks
prášok do pečiva DrOetker

Druhé cesto

2 ks
vajcia
100 g
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový cukor DrOetker
1 ks
pudingový prášok vanilkový DrOetker
200 g
kyslá pochúťková smotana
200 g
jemný tvaroh
2 hrnčeky
ríbezle

postup

1.

Prvé cesto: V miske vymiešame dve celé vajcia s cukrom, pridáme olej, mlieko a nakoniec múku s práškom do pečiva. Cesto má byť trochu hustejšie. Druhé cesto: V druhej miske vymiešame celé vajcia s cukrom, pridáme smotanu, tvaroh, vanilkový cukor, pudingový prášok a dobre premiešame. Ribezle odstopkujeme, umyjeme a necháme dobre odkapkať od vody.

Fotorecept: Tatranský ríbezľový koláč
Fotorecept: Tatranský ríbezľový koláč
Zdroj: damisa
 
2.

Plech si vymastíme a vysypeme múkou. Polovicu prvého cesta vylejeme na plech a jemne ho rozotrieme. Ribezle najprv nahusto poukladáme po krajoch na cesto, pretože druhé cesto je trochu redšie. Na to nalejeme všetko druhé cesto a do neho poukladáme ostatné ríbezle. Druhú polovicu hustého cesta pomaly cikcakovo nalejeme navrch. Pečieme pomaly na 150 st. 50 min.

Fotorecept: Tatranský ríbezľový koláč
Fotorecept: Tatranský ríbezľový koláč
Zdroj: damisa
Fotorecept: Tatranský ríbezľový koláč
Fotorecept: Tatranský ríbezľový koláč
Zdroj: damisa
Fotorecept: Tatranský ríbezľový koláč
Fotorecept: Tatranský ríbezľový koláč
Zdroj: damisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať