Pridať recept

FOTORECEPT: Vyprážaný kaleráb v chrumkavom vínnom cestíčku

Fotorecept: Vyprážaný kaleráb v chrumkavom vínnom cestíčku
Zdroj: ivet_hrabovska

ingrediencie

2 ks
kaleráb
soľ
mleté čierne korenie

Trojobal

3 ks
vajce
100 g
kukuričné lupienky
100 g
ražná múka
1 dl
biele víno
olej na vyprážanie

postup

Fotorecept: Vyprážaný kaleráb v chrumkavom vínnom cestíčku
Fotorecept: Vyprážaný kaleráb v chrumkavom vínnom cestíčku
Zdroj: ivet_hrabovska
 
1.
Kaleráb zbavíme šupky a narežeme na 1cm plátky. Vložíme do osolenej vriacej vody na 4-5 minút (kaleráb má byť mäkký, nie rozvarený).
Fotorecept: Vyprážaný kaleráb v chrumkavom vínnom cestíčku
Fotorecept: Vyprážaný kaleráb v chrumkavom vínnom cestíčku
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.
Medzitým si rozmixujeme kukuričné lupienky skoro na prášok.
Fotorecept: Vyprážaný kaleráb v chrumkavom vínnom cestíčku
Fotorecept: Vyprážaný kaleráb v chrumkavom vínnom cestíčku
Zdroj: ivet_hrabovska
3.
Do vajec pridáme rozdrvený timián a 1dl bieleho vína.
4.
Každý plát kalerábu najprv osolíme a potom obaľujeme v múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke.
Fotorecept: Vyprážaný kaleráb v chrumkavom vínnom cestíčku
Fotorecept: Vyprážaný kaleráb v chrumkavom vínnom cestíčku
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Vyprážaný kaleráb v chrumkavom vínnom cestíčku
Fotorecept: Vyprážaný kaleráb v chrumkavom vínnom cestíčku
Zdroj: ivet_hrabovska
5.
Vyprážame na oleji z oboch strán.
Fotorecept: Vyprážaný kaleráb v chrumkavom vínnom cestíčku
Fotorecept: Vyprážaný kaleráb v chrumkavom vínnom cestíčku
Zdroj: ivet_hrabovska
6.
Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Obaľovaný kaleráb pečený v rúre
Redukuje zápaly, podporuje trávenie, znižuje cholesterol a navyše chutí výborne: Recepty, za ktoré sa vám vaše telo poďakuje!
Zistite, aké výhody a vlastnosti má kaleráb, ale aj aké sú najlepšie recepty s touto zdravou zeleninou.
Krémová kalerábová polievka s karfiolom, bez mlieka a lepku
Túto bielu polievku si viem predstaviť zjesť aj v „raw“, teda surovom stave.  Na zelenine je úžasné, že ju...