Pridať recept

Mäsové guľky od babičky

ingrediencie

500 g
mleté hovädzie mäso
1 ks
vajce
2 PL
petržlenová vňať
3 PL
olej
3 PL
bulgur
1 KL
soľ
1 strúčik
cesnaku
1 ks
cibuľa
1 KL
mleté čierne korenie
1 PL
zeleninový vývar
trochu
olej na vyprážanie

postup

1.
Cibuľu nadrobno nakrájame spolu s cesnakom. V miske poriadne zmiešame mleté mäso, rozšľahané vajíčko, petržlenovú vňať, bulgur, olej, soľ, cesnak, cibuľu, korenie a zeleninový vývar. Zmes dáme na hodinu odpočívať do chladničky.
 
2.
Potom z mäsovej zmesi formujeme guľky, ktoré opekáme v panvici na rozpálenom oleji. Guľky môžeme napríklad aj grilovať alebo fritovať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.
Hovädzia polievka s mäsovými guľkami
Sýta, hovädzia polievka s mäsovými guľkami: Horúci obed či večera
Výborná polievka z vývaru a mäsových guličiek obohatená o paradajky a lahôdkovú kukuricu.
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
TOP
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Čo dnes uvariť? Pripravili sme si pre vás bohatú ponuku overených receptov na obľúbené karbonátky, aj zopár...
Recept na nadpozemské mäsové fašírky. Takto budú vždy mäkké a šťavnaté!
Recept na nadpozemské mäsové fašírky. Takto budú vždy mäkké a šťavnaté!
Fašírky sú v našej kuchyni veľmi obľúbené a doprajeme si ich kedykoľvek počas týždňa ale aj ako...