Karbonátky z karfiolu
4
porcie
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
karfiol
4
strúčiky
cesnaku
2
ks
vajce
30
g
nastrúhaný parmezán
2
ks
rožok
trochu
mlieko
1
PL
petržlenová vňať
1
KL
soľ
1
KL
mleté čierne korenie
1
KL
mletá rasca
trochu
strúhanka
trochu
olej na vyprážanie
postup
1.
Karfiol umyjeme, rozoberieme na ružičky a uvaríme ho v slanej vriacej vode domäkka. Vyberieme ho, necháme vychladnúť a popučíme ho vidličkou. Pridáme k nemu vajíčka, na kocky nakrájané rožky, ktoré sme namočili do mlieka, prelisovaný cesnak, parmezán a petržlenovú vňať.
2.
Karfiolovú zmes dochutíme soľou, korením, rascou a poriadne premiešame. Ak je zmes málo hustá primiešame k nej trochu strúhanky. Mokrými rukami formujeme z masy karbonátky a vyprážame ich v panvici na rozpálenom oleji z oboch strán.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.