Pridať recept

Zapečené mäsové guľky

ingrediencie

500 g
mleté mäso
1 KL
soľ
1 KL
mleté čierne korenie
trochu
olej
2 ks
cibuľa
100 g
lúpané paradajky
150 g
strúhaný tvrdý syr
100 ml
sladká smotana
1 PL
nasekaná petržlenová vňať

postup

1.
V miske si zmiešame mleté mäso, soľ, korenie a tri lyžice studenej vody. Zmes premiešame a vložíme na približne hodinu do chladničky.
 
2.
Potom zo zmesi formujeme guľky, ktoré opečieme na rozpálenom oleji. Ak máme panvicu, ktorá je vhodná do rúry guľky môžu ostať v nej a ak takú nemáme musíme ich preložiť do ohňovzdornej misy.
3.
Na guľky navrstvíme lúpané paradajky. Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a preložíme ju ku guľkám. Zasypeme ich strúhaným syrom, zalejeme smotanou a dáme zapiecť do rúry. Nakoniec guľky posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
AMOR414
30.8.2015 10:17 | |
+9 -6
Vyzera to uplne senzacne (y)