Pridať recept

Mäsový chlebík s vajíčkom

6
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
mleté teľacie mäso
2 ks
rožok
trochu
mlieko
3 ks
vajce uvarené natvrdo
2 ks
vajce
3 strúčiky
cesnaku
5 PL
smotana na varenie
100 g
slanina
1 PL
petržlenová vňať
1 štipka
majorán
2 KL
soľ
1 KL
mleté čierne korenie
trochu
olej
1 štipka
mletý muškátový oriešok
1 ks
cibuľa
trochu
rozmarín
100 ml
biele víno
trochu
vývar
trochu
hladká múka na obaľovanie

postup

1.
V miske zmiešame mleté teľacie mäso s vajíčkami. Pridáme na kocky nakrájaný rožok, ktorý sme namočili do mlieka, nadrobno nakrájanú slaninu, muškátový oriešok, petržlenovú vňať, soľ, korenie a majorán. Vypracujeme hustú mäsovú zmes.
 
2.
Zo zmesi vytvarujeme chlebík, do ktorého spravíme väčšiu dierku a natlačíme tam uvarené vajíčka. Chlebík uzavrieme mletým mäsom tak, aby vajíčka vôbec nebolo vidno. Obalíme ho v múke a prudko opražíme zo všetkých strán na rozpálenom oleji. Chlebík preložíme do ohňovzdornej misy.
3.
Pridáme víno, vývar a okolo chlebíka uložíme rozmarín, strúčiky cesnaku. Chlebík pečieme pri teplote 180°C približne 60 minút. Počas pečenia ho obrátime a prelejeme vývarom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať