Pridať recept

Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou a syrom

Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou a syrom
Zdroj: gurmanka

ingrediencie

900 g
mleté hovädzie mäso
2 KL
soľ
1 KL
mleté čierne korenie
2 PL
hladká múka
1 ks
vajce
1 KL
oregano
1 stonka
rozmarín
1 KL
drvená rasca
1 ks
čili paprička
2 strúčiky
cesnaku
trochu
strúhanka
1 balíček
mozarella
4 hrste
parmezán

Paradajková omáčka

2 konzervy
lúpané paradajky
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
1 hrsť
bazalka
1 PL
tymian
1 štipka
soľ
1 štipka
mleté čierne korenie
trochu
olivový olej

postup

1.
V miske zmiešame mleté mäso s vajíčkom. Primiešame polovicu strúhaného parmezánu, rascu, oregano, čili papričku, rozmarín, prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Zmes poriadne premiešame a necháme ju odstáť v chladničke.
 
2.
Z vychladnutej zmesi tvarujeme vlhkými rukami guľky, ktoré opečieme v rozpálenom oleji. Guľky vyberieme na tanier a vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Prilejeme paradajky, omáčku dochutíme tymianom, soľou a korením. Nakoniec do omáčky pridáme nasekanú bazalku.
3.
Mäsové guľky preložíme do zapekacej misy, zalejeme ich hotovou paradajkovou omáčkou, posypeme nastrúhanou mozzarellou, zvyšným parmezánom, pokvapkáme olivovým olejom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať