Pridať recept

Hruškový koláč s mrveničkou

ingrediencie

4 ks
hrušiek
200 g
hladkej múky
120 g
masla
1 ks
bielok

Krém

120 ml
kyslej smotany
3 ks
zltky
100 g
kryštálového cukru
30 g
hladkej múky

Mrvenička

60 g
masla
75 g
hladkej múky
60 g
kryštálového cukru
1 KL
mletej škorice

postup

1.
K múke na cesto pridáme maslo, mixujeme. Potom pridáme 2 lyžice vody a dohladka vymixujeme. Cesto vyvaľkáme a preložíme do papierom vyloženej tortovej formy.
 
2.
Dáme piecť asi na 20 min. Potom plát potrieme bielkom a dáme do rúry ešte na 1 min.
3.
Hrušky očistíme, pokrájame na plátky. Potom z kyslej smotany, zo žĺtkov, cukru a múky vymiešame krém.
4.
Na upečený korpus rozložíme hrušky zalejeme ich krémom a pečieme ďalších 25 min.
5.
Z masla, múky, cukru a škorice si pripravíme mrveničku. Upečený koláč ňou posypeme, zakryjeme ho alobalom a ešte na 2-3 min. dáme do rúry.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
sami179
29.8.2014 15:06 | |
+2 -0
a na koľko stupňov sa to, prosím, má piecť?
Miic-lala
20.9.2014 21:11 | |
+2 -0
Koláč sa pečie na 200°C :3