Rumová bábovka s citrónovou polevou
8
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
múka
120
g
maslo
4
ks
vajce
200
g
práškový cukor
1
balíček
kypriaci prášok
1,25
dl
kyslá pochúťková smotana
2
KL
citrónová šťava
1
dl
rum
citrónová kôra
Citrónová poleva
práškový cukor
šťava z citróna
postup
1.
Práškový cukor, maslo a žĺtky vymiešame. Primiešame kyslú smotanu, nastrúhanú citrónovú kôru, citrónovú šťavu, prilejeme rum a po častiach pridávame preosiatu múku s kypriacim práškom.
2.
Vmiešame tuhý sneh, ktorý sme vyšľahali z bielkov a premiešame. Takto pripravené cesto dáme do formy, ktorá je vymastená a vysypaná. Bábovku pečieme pri teplote 180°C asi 50 - 60 minút.
3.
Vychladnutú bábovku vyklopíme, polejeme citrónovou polevou, ktorú sme si pripravili z preosiatého práškového cukru a citrónovej šťavy.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.