Pridať recept

Plnené baklažány

ingrediencie

4 ks
baklažán
60 g
masť
1 ks
vajce
300 g
mleté mäso
300 g
cibuľa
podľa chuti
strúhanka
podľa chuti
mleté čierne korenie

postup

1.
Plody baklažánu očistíme a stred vyškrabeme. Dávku masti rozdelíme na dve polovice.
 
2.
Do jednej polovice dáme pokrájanú cibuľu, trocha ju speníme, pridáme zomleté mäso a pokrájané stredy baklažánov, podusíme, trocha podlejeme vodou a dusíme. Nakoniec pridáme strúhanku, vajce, mleté čierne korenie a dobre pomiešame.
3.
Takto pripravenou zmesou naplníme očistené a vydlabané baklažány.
4.
Do druhej nádoby dáme druhú časť masti, poukladáme do nej naplnené baklažány, trocha podlejeme vodou, osolíme a v rúre udusíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať