Pridať recept

Double burger s červenou repou

Double burger s červenou repou
Zdroj: Hellmanns_tatarska_omacka

ingrediencie

130 g
mleté hovädzie mäso
1 PL
olej
1 ks
celozrnná žemľa
1 ks
plátok červená repa
1 hrsť
listový šalát
kyslá uhorka
1 PL
papriková pasta Ajvar
3 KL
tatárska omáčka Hellmanns
cibuľová vňať
čierne korenie
soľ

postup

1.
Mäso okoreníme a vymiešame do mazľavej konzistencie. Vytvoríme z neho placku tenkú cca 1,5 cm a v chladničke necháme 30 minút stuhnúť. Na rozpálený gril vložíme mäso a pečieme z každej strany približne 3-4 minúty (otáčame len raz). Mäso necháme cca 5 minút odpočinúť a potom z oboch strán osolíme. Žemľu rozkrojíme na trikrát a všetky časti opečieme na grile z oboch strán.
 
2.
Na spodný diel dáme jednu lyžičku tatárskej omáčky Hellmann's, aaranžujeme polovicu množstva šalátu, položíme červenú repu, potrieme druhou lyžičkou tatárskej omáčky Hellmann's a priklopíme prostredným dielom žemle.
3.
Na ňu rozotrieme tretiu lyžičku tatárskej omáčky Hellmann's, naaranžujeme zvyšok šalátu, pridáme mäso a hore nanesieme ajvar, uhorky a nasekanú cibuľku. Priklopíme chrumkavým "viečkom" žemle.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať