Pridať recept

MINI burgery

ingrediencie

200 g
mleté hovädzie mäso
1 PL
sekaný tymian
2 PL
olej
4 ks
celozrnná žemľa
8 ks
plátok paradajka
2 hrste
šalát
1 ks
malá cibuľa
8 ks
tatárska omáčka Hellmanns
čierne korenie
soľ

postup

1.
Mäso okoreníme a vymiešame do mazľavej konzistencie. Vytvoríme z neho placku tenkú cca 1,5 cm a v chladničke necháme 30 minút stuhnúť. Na rozpálený gril vložíme mäso a pečieme z každej strany približne 3-4 minúty (otáčame len raz). Mäso necháme cca 5 minút odpočinúť a potom z oboch strán osolíme.
 
2.
Žemle rozpolíme, na grile všetky časti otoustujeme z oboch strán. Na spodné diely natrieme po jednej lyžičke tatárskej omáčky Hellmann's, naaranžujeme šalát, paradajky. Natrieme druhou lyžičkou tatárskej omáčky Hellmann's, položíme mäso, koliesko cibule a priklopíme hornou polovicou žemle.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať