MINI burgery
2
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
mleté hovädzie mäso
1
PL
sekaný tymian
2
PL
olej
4
ks
celozrnná žemľa
8
ks
plátok paradajka
2
hrste
šalát
1
ks
malá cibuľa
8
ks
tatárska omáčka Hellmanns
čierne korenie
soľ
postup
1.
Mäso okoreníme a vymiešame do mazľavej konzistencie. Vytvoríme z neho placku tenkú cca 1,5 cm a v chladničke necháme 30 minút stuhnúť. Na rozpálený gril vložíme mäso a pečieme z každej strany približne 3-4 minúty (otáčame len raz). Mäso necháme cca 5 minút odpočinúť a potom z oboch strán osolíme.
2.
Žemle rozpolíme, na grile všetky časti otoustujeme z oboch strán. Na spodné diely natrieme po jednej lyžičke tatárskej omáčky Hellmann's, naaranžujeme šalát, paradajky. Natrieme druhou lyžičkou tatárskej omáčky Hellmann's, položíme mäso, koliesko cibule a priklopíme hornou polovicou žemle.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.