Pridať recept

Pečené zemiaky s tuniakovou náplňou

ingrediencie

6 ks
veľký zemiak
1 konzerva
tuniak vo vlastnej šťave
1/2 téglik
biely jogurt
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1 KL
žerucha
1/2 ks
citrón
2 PL
maslo
1 hrsť
sterilizovaná kukurica

postup

1.
Rúru si dáme vyhriať na 200°C a zemiaky poriadne umyjeme. Každý z nich poprepichujeme vidličkou, zbalíme do alobalu, dáme na plech a pečieme približne hodinu.
 
2.
Medzitým si pripravíme náplň. Tuniaka zbavíme šťavy, zmiešame ho s bielym jogurtom, citrónovou šťavou, soľou, korením, žeruchou a kukuricou.
3.
Upečené zemiaky odbalíme z alobalu, každý zemiak rozrežeme pozdĺžne len stredom tak, aby ostal celý. Strednú časť zemiakov trochu vydlabeme, vidličkou ju roztlačíme a primiešame k tuniakovej plnke. Takto vydlabané zemiaky potrieme troškou masla a naplníme tuniakovou plnkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Hranolčeky
Extra chrumkavé hranolčeky z rúry: Ešte lepšie ako z fritézy
Ak vám nevoňajú výpary z vyprážania a nevlastníte fritézu, stále si môžete pripraviť fantasticky chrumkavé...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...