Hus plnená ovocím
4
porcie
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
hus
1
PL
morská soľ
1
PL
rasca
1
ks
pomaranč
2
ks
jablko
postup
1.
Hus poriadne umyjeme, osušíme a zvnútra aj zvonku ju potrieme soľou a rascou. Do brucha jej vložíme celé dve jablká a pomaranč. Nič z ovocia nešúpeme, len poriadne umyjeme pod tečúcou vodou. Hus zašijeme niťou, preložíme do pekáča, podlejeme vodou a prikryjeme.
2.
Pečieme v stredne vyhriatej rúre približne 60 minút, potom ju odkryjeme a zapečieme do chrumkava. Počas pečenia hus samozrejme podlievame výpekom.
3.
Hus potom rozpárame, vyberieme ovocie a nakrájame ho na kúsky alebo použijeme nové ovocie na ozdobu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.