Pridať recept

Králik nakyslo

ingrediencie

1/2 ks
králik
1 ks
cibuľa
50 g
hladká múka
60 g
koreňová zelenina
80 g
masť
5 ks
nové korenie
1 ks
bobkový list
1 PL
horčica
1 KL
soľ
1 PL
ríbezľový džem
1/2 ks
citrón

postup

1.
Koreňovú zeleninu (petržlen, mrkva,..) očistíme a pokrájame. Cibuľu očistíme, pokrájame a opražíme na masti. Pridáme bobkový list, citrónovú kôru, korenie, pokrájaného zajaca, posolíme a podlejeme vodou. Dusíme do mäkka.
 
2.
Ak je mäso mäkké vyberieme ho. Šťavu zaprášime hladkou múkou a pridáme ríbezľový džem, horčicu a povaríme. Tieto suroviny ešte za horúco rozmixujeme tyčovým mixérom. Na záver pridáme ešte citrónovú šťavu a vložíme mäso.
3.
Králika môžme podávať s knedľou alebo cestovinami. V prípade, že použijete zadnú časť králika, môžete mäso prešpikovať slaninou ešte pred tepelnou úpravou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať