Pridať recept

Makovec s polevou

ingrediencie

2 ks
vajce
1 šálka
mak
1 šálka
práškový cukor
1/2 balíček
kypriaci prášok
2 šálky
polohrubá múka
1 šálka
mlieko
1/2 hrnček
olej

Na polevu

1 ks
vaječný bielok
70 g
cukor

postup

1.
Do vlažného mlieka namočíme na hodinu nezomletý mak. Medzitým v miske vymiešame olej, cukor a žĺtky a potom vsypeme ešte preosiatu múku s kypriacim práškom. Vlejeme mlieko spolu s makom a cesto dôkladne vymiešame.
 
2.
Cesto vylejeme na múkou vysypaný a vymastený plech a pečieme 1 hodinu v rúre, ktorá je vyhriatá na 170°C. Cukor s bielkom vymiešame, alebo rozmixujeme mixérom, až kým poleva celkom nezhustne, Upečený a vychladnutý koláč polejeme touto polevou. Ozdobíme ovocím.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
karcoolka237
18.7.2013 17:05 | |
+4 -0
Ja by som na spestrenie pod polevu dala skusmo aj nejaký pikantný džem. (y) :! :P
hanina65
12.12.2012 16:18 | |
+7 -0
a oleja koľko treba?
aNj3liQ
27.1.2013 17:54 | |
+4 -0
aj mňa by to zaujímalo...
Vendelincok
19.7.2013 08:34 | |
+9 -3
hrncek