Pridať recept

Bazalkovo-petržlenové rizoto

ingrediencie

2 PL
rozkúskovana hovädzia špikova kosť
2 PL
maslo
3 PL
extra panenský olivový olej
2 strúčiky
cesnaku
450 g
lepkova ryža
750 ml
hovädzí vývar
4 PL
bazalka
4 PL
petržlen
1 podľa chuti
soľ
1 podľa chuti
korenie biele mleté
6 PL
tvrdý ovčí syr pecorino, oštiepok

postup

1.
Pri nízkej teplote rozpustíme v hlbokej panvici špik. Potom pridáme olej, maslo, cesnak a posmažíme 1 minútu. Teplotu zvýšime a pridáme ryžu. Stále miešame a 2 minúty varíme. Potom začneme postupne prilievať vývar, po 125ml.
 
2.
Pri stálom miešaní varíme dokým je ryža schopná absorbovať tekutinu, kým nie je úplne mäkká. Cca 15-18 minút. Niekoľko minút pred dokončením ryže pridáme najemno nasekanú bazalku a petržlen. Osolíme a okoreníme. Posypeme ovčím syrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Ako správne na talianske rizoto?
Viete čo je nočná mora milovníkov talianskej gastronómie? Keď im do rizota pridáte šľahačkovú smotanu...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...
Znova všetko zle: Trháte listy bazalky? V žiadnom prípade to už nerobte!
Znova všetko zle: Trháte listy bazalky? V žiadnom prípade to už nerobte!
Aj vy zvyknete lístky bazalky trhať prstami? Toto je dôvod, prečo to už nikdy nerobte!