Pridať recept

Domáca griotka

ingrediencie

1 kg
kryštálový cukor
1 kg
višne
1 liter
domáca liehovina
1 liter
vody

postup

1.
Pripravíme si väčšiu nádobu asi 5-litrovú. Višne umyjeme. Do nádoby dáme vodu, kryštálový cukor, umyté višne a domáce.
 
2.
Odložíme na tmavé chladné miesto. Necháme lúhovať min. 3 týždne. Po 3. týždňoch nádobu vyberieme a scedíme.
3.
Višne nemusíme vyhadzovať. Môžeme ich dať do menších nádob a zaliať čokoládou. Táto griotka má chuť ak sladký likér. No chuť závisí od pomeru alkoholu. Ak niekto chce tvrdšiu chuť stačí pridať viac domáceho.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.