Pridať recept

Jogurtový zákusok s čučoriedkami

ingrediencie

CESTO

3 ks
vajcia
60 g
kryštálový cukor
2 PL
vlažná voda
50 g
hladká múka
1/2 ČL
kypriaci prášok do pečiva DrOetker
1 štipka
soľ
10 g
kakao

PLNKA

750 g
hustý biely jogurt
2 balíčky
vanilkový cukor DrOetker
1 balíček
želatínový stužovač DrOetker
100 ml
vlažná voda
1 hrnček
čučoriedky

OKREM TOHO

250 ml
šťava z čučoriedok
1 balíček
číre tortové želé DrOetker
trochu
čučoriedky

postup

1.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame vodu. Potom pridáme kakao a zmes múky, kypriaceho prášku, soli. Cesto dôkladne premiešame a zľahka vmiešame vyšľahané bielka. Plech s rozmermi približne 26 x 34 cm vyložíme papierom na pečenie. Cesto vylejeme na plech a pečieme 15 minút pri teplote 180 °C. Upečené cesto necháme vychladnúť, oddelíme papier a plát rozdelíme na polovicu.
 
2.
Želatinový stužovať pripravíme podľa návodu a postupne k nemu pridávame jogurt zmiešaný s vanilkovým cukrom. Dôkladne vymiešame. Jednu časť kakaového cesta položíme na plech alebo do obdĺžnikovej nádoby, naukladáme čučoriedky a navrstvíme jogurtovú hmotu. Zarovnáme a položíme druhú časť.
3.
Na vrch naukladáme zopár čučoriedok a polejeme tortovým želé, ktoré si pripravíme podľa návodu na obale. Zákusok dáme chladiť na dve hodinky do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Video: Veľkonočný koláčik upečený v škrupinke
Rozmýšľate nad veľkonočnou výslužkou pre koledníkov? Prekvapte ich netradičným veľkonočným...
Piškótové cesto
Extra nadýchané piškótové cesto: Takto vždy krásne vyjde
Piškótové cesto je jedno z najľahších a najrýchlejších cukrárskych ciest. I jeho príprava má však svoje...
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Keď chceme rýchlo upiecť chutný koláč, bublanina je jedným z najlepších riešení. Nadýchané cesto...
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Piškótový korpus je jedným z tých koláčov, pri ktorých sa musíte striktne držať receptu. Pomery sú tu...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
TOP
Veľkonočné suché pečivo
Ešte stíhate! Recepty na VEĽKONOČNÉ PEČIVO na jednom mieste, stačia vám tieto 4 základné cestá
Uľahčite si veľkonočné pečenie. Máme pre vás 4 základné cesta na veľkonočné drobné pečivo, z ktorého...