Pridať recept

Hrášková polievka

ingrediencie

1 ks
kaleráb
1 kg
hrášok
1 ks
cibuľa
1 zväzok
mrkvička
50 g
masť
30 g
hladká múka
1 ks
vajce
100 g
hrubá múka
podľa chuti
voda
podľa chuti
soľ
podľa chuti
nasekaná petržlenová vňať

postup

1.
Hrášok vylúpeme a umyjeme. Šupky umyjeme a dáme variť do vriacej vody.
 
2.
Scedíme a do vývaru dáme variť hrášok, pokrájanú mrkvu, kaleráb, cibuľku a osolíme.
3.
Z masti a múky pripravíme zápražku. Zalejeme ju vodou, vylejeme do polievky a povaríme.
4.
Z múky a vajca pripravíme cesto, potrháme ho na drobné kúsky a zvaríme do polievky. Nakoniec pridáme nadrobno posekanú petržlenovú vňať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať