Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Šťuchané zemiaky

halenka
halenka
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
zemiaky
soľ
drvená rasca
maslo

postup

2.
Zemiaky ošúpeme, opláchneme a nakrájame menšie na 1/4 a väčšie na 1/8.
3.
Zemiaky vložíme do hrnca, zalejeme vriacou vodou, aby boli ponorené pod vodou, osolíme, okoreníme rascou.
5.
Keď zemiaky zovrú stiahneme na slabý plameň, tak aby zemiaky stále vreli. Varíme domäkka približne 20 minút.
7.
Vložíme maslo, zakryjeme nachvíľu pokrievkou, aby sa maslo roztopilo.
9.
Podávame ako prílohu k mäsu alebo zeleninovým pokrmom.
10.
Dobrú chuť.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...