Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Šťuchané zemiaky

halenka
halenka
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
zemiaky
soľ
drvená rasca
maslo

postup

2.
Zemiaky ošúpeme, opláchneme a nakrájame menšie na 1/4 a väčšie na 1/8.
3.
Zemiaky vložíme do hrnca, zalejeme vriacou vodou, aby boli ponorené pod vodou, osolíme, okoreníme rascou.
5.
Keď zemiaky zovrú stiahneme na slabý plameň, tak aby zemiaky stále vreli. Varíme domäkka približne 20 minút.
7.
Vložíme maslo, zakryjeme nachvíľu pokrievkou, aby sa maslo roztopilo.
9.
Podávame ako prílohu k mäsu alebo zeleninovým pokrmom.
10.
Dobrú chuť.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Dva zdrawé recepty z repy
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Červená repa alebo cvikla je skvelá rastlina. Dá sa využiť úplne celá. Od koreňa po listy. Vlastne, v mnohých receptoch...
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...