Pridať recept

FOTORECEPT: Šťuchané zemiaky

ingrediencie

500 g
zemiaky
soľ
drvená rasca
maslo

postup

1.
Pripravíme si suroviny.
Fotorecept: Šťuchané zemiaky
Fotorecept: Šťuchané zemiaky
Zdroj: halenka
 
2.
Zemiaky ošúpeme, opláchneme a nakrájame menšie na 1/4 a väčšie na 1/8.
Fotorecept: Šťuchané zemiaky
Fotorecept: Šťuchané zemiaky
Zdroj: halenka
3.
Zemiaky vložíme do hrnca, zalejeme vriacou vodou, aby boli ponorené pod vodou, osolíme, okoreníme rascou.
Fotorecept: Šťuchané zemiaky
Fotorecept: Šťuchané zemiaky
Zdroj: halenka
4.
Varíme pod pokrievkou.
Fotorecept: Šťuchané zemiaky
Fotorecept: Šťuchané zemiaky
Zdroj: halenka
5.
Keď zemiaky zovrú stiahneme na slabý plameň, tak aby zemiaky stále vreli. Varíme domäkka približne 20 minút.
Fotorecept: Šťuchané zemiaky
Fotorecept: Šťuchané zemiaky
Zdroj: halenka
6.
Uvarené zemiaky scedíme.
Fotorecept: Šťuchané zemiaky
Fotorecept: Šťuchané zemiaky
Zdroj: halenka
7.
Vložíme maslo, zakryjeme nachvíľu pokrievkou, aby sa maslo roztopilo.
Fotorecept: Šťuchané zemiaky
Fotorecept: Šťuchané zemiaky
Zdroj: halenka
8.
Pošťucháme.
Fotorecept: Šťuchané zemiaky
Fotorecept: Šťuchané zemiaky
Zdroj: halenka
9.
Podávame ako prílohu k mäsu alebo zeleninovým pokrmom.
Fotorecept: Šťuchané zemiaky
Fotorecept: Šťuchané zemiaky
Zdroj: halenka
10.
Dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hranolčeky
Extra chrumkavé hranolčeky z rúry: Ešte lepšie ako z fritézy
Ak vám nevoňajú výpary z vyprážania a nevlastníte fritézu, stále si môžete pripraviť fantasticky chrumkavé...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
zemiaky
Video: Najlepší trik na šúpanie varených zemiakov
Ešte nikdy nebolo šúpanie uvarených zemiakov tak jednoduché! Týmto skvelým trikom si ušetríte čas aj kopec...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...