Pridať recept

Créme brulée

2
porcie
115
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 ml
smotana na šľahanie
3 ks
žĺtok
50 g
kryštálový cukor
1 PL
trstinový cukor
1/2 ks
vanilkový lusk

postup

1.
Smotanu a vanilkový lusk povaríme na miernom ohni. Pozor, smotana sa nesmie dostať na bod varu a potom ju odstavíme. Žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom. Postupne k nim primiešame ešte teplú smotanu a metličkou vymiešame krém. Ten prepasírujeme cez sitko.
 
2.
Hotovým krémom naplníme ohňovzdorné misky a varíme ich v hlbokom plechu naplnenom vodou približne 45 minút pri teplote 180°C. Krém sa musí na okrajoch spevniť, pričom vnútri bude pripomínať želé.
3.
Keď je krém hotový, misky vyberieme a necháme ho vychladnúť. Pred podávaním posypeme vrch dezertu trstinovým cukrom a pomocou grilu v rúre alebo pištole na flambovanie cukor skaramelizujeme. Na vrchu krému sa vytvorí tmavšia a dosť pevná krusta.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať