Pridať recept

Mäsové guľky s omáčkou a cestovinami

4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
mleté mäso
1 ks
žemľa
1 ks
vajce
100 ml
mlieko
30 g
maslo
20 g
hladká múka
1 ks
cibuľa
200 g
sterilizované lečo
1 ks
kyslá uhorka
1 PL
kečup
2 PL
smotana
1 štipka
mletá červená paprika
podľa chuti
citrónová šťava
podľa chuti
cukor
trochu
olej
podľa chuti
soľ
350 g
cestoviny tagliatelle
trochu
parmezán

postup

1.
Žemľu nakrájame na kocky, zalejeme ju mliekom a rozmrvíme. Pridáme ju k mletému mäso spolu s vajíčkami, polovicou múky, korením, mletou paprikou a soľou. Z mäsového cesta tvoríme guľky, ktoré opečieme na rozpálenom oleji a vyberieme.
 
2.
Na masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a posypeme ju múkou. Zápražku zalejeme horúcou vodou, smotanou a chvíľu povaríme. Po chvíľu pridáme lečo, nadrobno nakrájanú uhorku a kečup.
3.
Omáčku krátko povaríme, dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a cukrom. Pridáme do nej mäsové guľky a všetko spolu prehrejeme. Podávame s uvarenými cestovinami a troškou parmezánu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať