Pridať recept

Trhance s jahodami

ingrediencie

500 ml
mlieko
1 štipka
soľ
1 KL
citrónová kôra
1 balíček
vanilkový cukor
150 g
polohrubá múka
2 PL
práškový cukor
3 ks
vajce
5 PL
olej
200 g
jahody
trochu
práškový cukor na posypanie

postup

1.
V mlieku rozmiešame žĺtky, vanilkový a práškový cukor, citrónovú kôru a soľ. Nakoniec primiešame múku a z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Malo by nám vzniknúť cesto ako na omeletu.
 
2.
V panvici vymastenej troškou oleja upečieme z oboch strán omeletu do zlatista. Vyklopíme ju na tanier, roztrháme vidličkami na menšie kúsky. Ozdobíme ju čerstvými jahodami, práškovým cukrom a ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Cisársky trhanec
Vezmite múku, vajce, mlieko a urobte si tento perfektný recept! Legendárny CISÁRSKY TRHANEC, lacný a hotový za 10 minút! Lepšiu dobrotu ste už dávno nejedeli
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť alebo upiecť? Máme pre vás chutné recepty, z ktorých si odtrhnete iba...