Rizoto so šafránom
4
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
230
g
ryža
125
ml
olivový olej
1
liter
zeleninový vývar
200
ml
biele víno
1/2
ks
citrón
1
štipka
šafrán
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1
ks
cibuľa
postup
1.
Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme k nej ryžu vhodnú na rizoto. Ryžu premiešame tak, aby sa zrniečka obalili v oleji. Pražíme, kým nebude priehľadná.
2.
Keď je ryža sklovitá, zalejeme ju vínom a postupne pridávame zeleninový vývar. Keď ryža vypije už polovicu vody pridáme šafrán. Rizoto sa tak sfarbí do žlta.
3.
Pred koncom varenia pridáme citrónovú šťavu, kôru, soľ a korenie. Rizoto by nemalo byť suché.
Podobné recepty
Ak chcete schudnúť, zjedzte každý deň jeden balíček. Má nízky obsah kalórií a vysoký obsah bielkovín
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.