Pridať recept

Jablkovo - jahodová štrúdľa

ingrediencie

1 ks
lístkové cesto
3 ks
jablko
3 hrste
čerstvé jahody prípadne iné ovocie
1 ks
škoricový cukor DrOetker
1 ks
vanilkový cukor DrOetker
2 PL
kryštálový cukor
vajíčko na potretie
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Na rozvaľkané lístkové cesto si nakrájame na tenké plátky jablká. Posypeme ich vanilkovým a škoricovým cukrom.
 
2.
Jahody s cukrom ohrejeme na panvici a chvíľku pražíme. Časť použijeme do štrúdle - dáme ich na jablká a zvyšok použijeme ako prílohu k štrúdli.
3.
Štrúdľu zavinieme a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 20 minút. Upečenú štrúdľu posypeme práškovým cukrom a podávame s ohriatými jahodami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať