Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Kuracie mäso na smotane

halenka
halenka
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
kuracie mäso nakrájané na kocky
50 ml
slnečnicový olej
1 ks
cibuľa
1/2 KL
mletá červená paprika
podľa chuti
mleté čierne korenie
1 ks
paradajka
1 ks
paprika malá
podľa chuti
soľ
200 ml
vývar
150 ml
smotana na šľahanie
2 PL
hladká múka
1 šálka
mlieko alebo vývar ak chceme viac redšej omáčky

postup

2.
Pripravíme si nakrájané mäso na kocky, nadrobno nakrájanú cibuľu, paradajku a papriku. (Paradajku sparíme a olúpeme pred krájaním).
5.
Pridáme nakrájané mäso, osolíme, okoreníme a premiešame.
7.
Občas premiešame. Ak treba podlejeme trochou vývaru.
8.
Po 10 minútach pridáme nakrájanú paradajku a papriku a ďalej dusíme asi 10 minút. Opäť premiešame mäso a ak je potrebné podlejeme.
9.
Na zahustenie omáčky nalejeme do hrnčeka smotanu, pridáme hladkú múku a rozmiešame habarkou, aby neboli hrčky.
10.
Keď je mäso mäkké za stáleho miešania pridáme smotanu s múkou a ešte asi 10 min povaríme.
11.
Ak chceme viac omáčky, pridáme šálku mlieka alebo vývaru a povarime.
12.
Podávame s kysnutou knedľou alebo haluškami. Dobrú chuť!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
KAJSA18
22.5.2014 14:01 | |
+12 -4
Mňam, vynikajúce jednoduché jedlo (y) :)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...