Pridať recept

Broskyňový kompót

ingrediencie

500 ml
biely vínny ocot
375 ml
čerený vínny ocot
330 g
cukor
2 KL
soľ
10 ks
klinček
6 ks
borievka
3 ks
bobkový list
9 ks
broskyňa

postup

1.
Do hrnca nalejeme aj červený aj biely vínny ocot, primiešame cukor, korenie, soľ a na miernom ohni zmes zahrejeme. Hotový sirup privedieme k varu, vložíme doň nakrájané broskyne a chvíľu ich povaríme.
 
2.
Pomocou dierkovanej naberačky plníme broskyňami čisté sklenené poháre. Zalejeme ich sirupom, ktorý precedíme cez sitko, uzavrieme, otočíme a necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Už ste zavarili? Toto je 8 najčastejších chýb pri zaváraní, robí ich takmer každý, pozor na ne!
Už ste zavarili? Pozor na zbytočné chyby, robí ich takmer každý! Toto je dôvod, prečo ich nesmiete mať na kuchynskej linke
Toto je 8 najčastejších chýb pri zaváraní, ktoré robí takmer každý, pozor na ne!
Sladký malinový kompót
Zavárajte bez cukru! Vyskúšajte ovocie s medom vo vlastnej šťave
Leto, čas zavárania, konzervovania. Vyskúšajte tento rok jeden z tých najjednoduchších konzervovaní ovocia a to...
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.
Najlepšie broskyňové koláče a zákusky: 10 overených receptov na fantastické marhuľové dezerty
Najlepšie broskyňové koláče a zákusky: 10 overených receptov na fantastické broskyňové dezerty
Nádherná vôňa a chuť broskýň sa nám spája s horúcim letom. Tieto výborné koláče si môžete pripraviť...
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...