Pridať recept

Broskyňový džem s vanilkovou dužinou

ingrediencie

2,5 kg
broskyne
1/2 kg
jablko
2 ks
citrón
1 ks
vanilkový lusk
200 g
glukóza
15 ks
stévia tabletky

postup

1.
Broskyne ošúpeme, vykôstkujeme a nadrobno pokrájame. Jablká očistíme a nakrájame rovnako ako broskyne.
 
2.
Do hrnca dáme ovocie a zalejeme ho 100 ml vody. Pridáme prekrojený vanilkový lusk. Za občasného miešania ovocie varíme na miernom ohni. Džem uvaríme a môžeme ho buď rozmixovať alebo nechať s kúskami ovocia.
3.
Vyberieme vanilkový lusk, pridáme citrónovú šťavu, glukózu a stéviu. Zmes povaríme ešte 20 minút a naplníme ňou sklenené poháre. Uzatvoríme ich, uložíme do hrnca s utierkou, zalejeme horúcou vodou, zakryjeme a na miernom ohni varíme približne 10 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár?
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár? Pozor, toto by mal vedieť každý!
Z času na čas sa objavia poháre džemu s plesňou na povrchu. Mnohí ľudia odstránia pleseň na veľkej ploche...
Domáci jahodový džem: Najlepšie overené recepty a zopár užitočných rád (nielen) pre začiatočníkov
Uchovajte pravú chuť jahôd v sladkých džemoch a lekvároch, ktoré vám ju budú pripomínať až do ďalšej jahodovej sezóny.
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...