Prekvapené palacinky
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
ml
mlieko
120
g
hladká múka
80
g
maslo
2
ks
vajce
2
ks
jablko
1
balíček
vanilkový cukor
1
PL
kryštálový cukor
trochu
mletá škorica
1
balíček
hrozienka v rume
1
ks
med
postup
1.
Vajcia, múku, vlažné mlieko polovicu vanilkového cukru vymiešame a necháme hodinu odležať. Opečieme osem palaciniek a odložíme do tepla.
2.
Ošúpané jablká nakrájame na malé kocky a na rozpustenom masle krátko podusíme, poprášime kryštálovým cukrom, zvyšným vanilkovým cukrom, mletou škoricou a za stáleho miešania skaramelizujeme.
3.
Pridáme hrozienka.Doprostred každej palacinky dáme skaramelizované jablká a zložíme ju. Dochutíme medom.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.