Pridať recept

Sacherova torta

ingrediencie

Korpus

6 ks
vajce
150 g
krupicový cukor
250 g
hladká múka
50 g
strúhanka
70 g
kakao

Ovocná náplň

500 g
marhuľa
200 g
krupicový cukor
1 štipka
škorica

Poleva

200 ml
smotana na šľahanie
200 g
horká čokoláda
50 g
rastlinná tuková nátierka Hera maslová príchuť

postup

1.
Korpus: Vyšľahajte zvlášť žĺtky a bielky s cukrom. Múku dôkladne preosejte spolu s jemne mletou strúhankou a kakaom. Vyšľahané bielky spojte so žĺtkami a opatrne, ale rýchlo primiešajte múčnu zmes, aby vznikla hladká kompaktná masa. Cesto nalejte do pripravenej tortovej formy a dajte piecť na 170 °C na cca 40 minút. Po upečení nechajte vychladnúť, vykrojte z tortovej formy a dvakrát prekrojte.
 
2.
Náplň: Marhule odkôstkujte a dôkladne opláchnite. Na väčšej panvici rozpustite polovicu cukru na svetlohnedý karamel a posypte škoricou. Pridajte marhule, ľahko zalejte vodou, aby sa nepripálili, a poduste. Po odparení 1/3 objemu zložte z ohňa a nechajte mierne vychladnúť.
3.
Na dno formy položte spodný diel korpusu, dôkladne ho potrite ešte teplou marhuľovou redukciou a priklopte druhým dielom korpusu. Postup zopakujte. Potrite aj povrch torty zvyšnou marhuľovou redukciou a nechajte poriadne vychladnúť.
4.
Poleva: Smotanu ohrejte a pridajte čokoládu. Dôkladne premiešajte a nakoniec varechou alebo stierkou do horúcej polevy zapracujte tuk Hera maslová príchuť. Pokiaľ použijete metličku, zapracujete do polevy vzduch a poleva potom nebude taká lesklá.
5.
Vychladnutú tortu zatrite čokoládovou polevou a nakrájajte. Podávajte s vyšľahanou smotanou a zvyšnou marhuľovou omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Lýdia41
19.8.2023 10:18 | |
+0 -0
ani nezacinajte,recept je zly,vnikne tuhe cesto ktore aj ked som doriedila mliekom,olejom a praskom do pečiva nebolo dobre.tuhe,musela som korpus poliat uvarenou kavou aby ako tak bol vlacny a použitelny..
ruby123
28.4.2018 18:23 | |
+2 -1
POZOR!! Ak idete piecť podľa tohto receptu, zbytočne prídete o suroviny. Cesto je otrasné, neviem ako pani mohla vyjsť takáto torta. Chýba tu veľa informácií a k dobrej torte to ma na míle ďaleko! Brrr
Anonymný nick
26.11.2016 07:55 | |
+5 -4
Ze ja sprosta som si necitala nazory skor... Tiez to tak dopadlo. A sa mi to na ziactku nezdalo, aj som potom doliala trochu mlieka, a dosypala trochu PdP, ale nezachranilo to. Ach jo.
Podobné články
Cupcake, to je nád(hera)!
Kedy uzrel svetlo sveta prvý cupcake? A ako vlastne chutil? Poďte spoločne s Herou preniknúť do histórie jedného...
Kým pokoríte prvý cupcake
Milujete cupcaky, každý recept považujete za umelecké dielo, ale nechápete, ako takú nádheru môže niekto...
Naučte sa robiť základné krémy na cupcakes
Cupcake, to je Creme de la creme medzi dezertmi! Osvojte si najprv základné druhy a samotnú prípravu všetkých...
Šibi-ryby, mastné ryby… tak trochu iná Veľká noc
Upusťte od veľkonočnej klasiky a skúste veľkonočných vinšovníkov obdariť niečím novým, iným než...
Prekvapte priateľov najlepším cupcakom. Tipy a triky od cukrárov
Čo priniesť na oslavu priateľom? Tým najlepším cupcakes! Cupcakes, malé a vynikajúce tortičky, ktoré...