Pridať recept

Torta futbalové ihrisko

16
porcií
300
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

150 g
čokoláda
125 g
maslo
125 g
práškový cukor
5 ks
žĺtok
50 g
polohrubá múka
50 g
maizena
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
50 g
mleté mandle
1 balíček
vanilkový cukor
5 ks
vaječný bielok
trochu
jahodový džem
300 g
marcipán
trochu
potravinárske farbivo

postup

1.
Čokoládu rozlámeme a roztopíme vo vodnom kúpeli. Maslom zmiešame s práškovým cukrom a postupne pridáme žĺtky. Keď je krém hladký primiešame roztopenú čokoládu. Múku zmiešame s maizenou, kypriacim práškom do pečiva, mandľami a vanilkovým cukrom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Všetko spolu zľahka premiešame a vlejeme do vymastenej tortovej formy. Pečieme pri teplote 175°C približne hodinu.
 
2.
Upečený korpus necháme vychladnúť, rozkrojíme ho napoly a natrieme hrubou vrstvou džemu. Korpusy spojíme, potrieme džemom a dáme stuhnúť do chladničky.
3.
Marcipán si zafarbíme, rozvaľkáme na pocukrovanej doske a zo zvyšného pripravíme bránky a rôzne detaily ihriska. Panáčikov môžeme taktiež vyrobiť, alebo použijeme figúrky z lega. Tortu obalíme marcipánom, ozdobíme a vložíme do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať