Torta futbalové ihrisko
16
porcií
300
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
150
g
čokoláda
125
g
maslo
125
g
práškový cukor
5
ks
žĺtok
50
g
polohrubá múka
50
g
maizena
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
50
g
mleté mandle
1
balíček
vanilkový cukor
5
ks
vaječný bielok
trochu
jahodový džem
300
g
marcipán
trochu
potravinárske farbivo
postup
1.
Čokoládu rozlámeme a roztopíme vo vodnom kúpeli. Maslom zmiešame s práškovým cukrom a postupne pridáme žĺtky. Keď je krém hladký primiešame roztopenú čokoládu. Múku zmiešame s maizenou, kypriacim práškom do pečiva, mandľami a vanilkovým cukrom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Všetko spolu zľahka premiešame a vlejeme do vymastenej tortovej formy. Pečieme pri teplote 175°C približne hodinu.
2.
Upečený korpus necháme vychladnúť, rozkrojíme ho napoly a natrieme hrubou vrstvou džemu. Korpusy spojíme, potrieme džemom a dáme stuhnúť do chladničky.
3.
Marcipán si zafarbíme, rozvaľkáme na pocukrovanej doske a zo zvyšného pripravíme bránky a rôzne detaily ihriska. Panáčikov môžeme taktiež vyrobiť, alebo použijeme figúrky z lega. Tortu obalíme marcipánom, ozdobíme a vložíme do chladničky.
Podobné recepty
Ak chcete schudnúť, zjedzte každý deň jeden balíček. Má nízky obsah kalórií a vysoký obsah bielkovín
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.