Pridať recept

Jablková torta s čokoládou

12
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
piškótový korpus
1 kg
jablko
8 PL
kryštálový cukor
2 balíčky
karamelový puding
40 ml
voda
200 g
čokoláda na varenie
1 KL
olej
1 balíček
ferrero rocher bonbóny

postup

1.
Jablká ošúpeme, nakrájame na kocky a hodíme ich do hrnca. Prilejeme vodu, pridáme cukor a dusíme, kým nie sú mäkké. Pudingový prášok rozpustíme v troche vody a primiešame ho k jablkám. Zmes chvíľu povaríme a necháme ju vychladnúť.
 
2.
Piškótový korpus rozkrojíme na 3 časti a prvé dve z nich potrieme jablkovým pudingom a poslednú len dáme navrch. Tortu dáme stuhnúť do chladničky.
3.
Čokoládu na varenie roztopíme vo vodnom kúpeli spolu s lyžičkou oleja. Necháme ju trochu vychladnúť a potom ňou polejeme celú tortu. Ešte horúcu tortu ozdobíme bonbónmi ferrero rocher a dáme ju opäť stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať