Pridať recept

FOTORECEPT: Bryndzové pagáčiky

ingrediencie

500 g
hladká múka
300 ml
mlieko
100 ml
olej
2 ks
žltka
3 ks
uvarené zemiaky v šupke
250 g
bryndza
20 g
droždie
100 g
bravčová masť
1 KL
kryštálový cukor
2 KL
soľ
1 PL
drvená rasca
1 ks
vajce na potretie

postup

1.
Z kvasníc a mlieka urobíme kvások, do pekárničky dáme olej, mlieko, žltka, múku soľ a cukor a zapneme ju na program cesto. Medzitým si uvaríme v šupke zemiaky a nastrúhame ich a zmiešame spolu s bryndzou. Cesto dáme na dosku, rozvaľkáme, natrieme naň bravčovú masť a zmiešanú bryndzu so zemiakmi. Preložíme, zakryjeme cesto a necháme 20 minút kysnúť, potom cesto rozvaľkáme a znovu preložíme, necháme 20 min. kysnúť a opakujeme to ešte raz. Nakysnuté cesto rozvaľkáme a vykrajujeme pagáče, roztlačíme tlačítkom na zemiaky a rukami vytvarujeme pagáčiky. Dáme na plech a necháme podkysnúť asi 10 minút. Potrieme rozššľahaným vajíčkom, posolíme a posypeme rascou. Pečieme na 190 st. 20-30 min. dozlatista.
Fotorecept: Bryndzové pagáčiky
Fotorecept: Bryndzové pagáčiky
Zdroj: damisa
 
Fotorecept: Bryndzové pagáčiky
Fotorecept: Bryndzové pagáčiky
Zdroj: damisa
Fotorecept: Bryndzové pagáčiky
Fotorecept: Bryndzové pagáčiky
Zdroj: damisa
Fotorecept: Bryndzové pagáčiky
Fotorecept: Bryndzové pagáčiky
Zdroj: damisa
Fotorecept: Bryndzové pagáčiky
Fotorecept: Bryndzové pagáčiky
Zdroj: damisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dagasz
22.8.2014 09:16 | |
+4 -1
tak pagace su najlepsie klasicke http://recepty.pozri.sk/recept-oskvarkove-pagace-419 otazna je ich velkost lebo niekdo robi mensie niekdo vacsie....... :P