Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldové medové perníčky bez pridaného cukru

hanus_prg
hanus_prg
16
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

170 g
špaldová múka hladká
100 g
tekutý med
1 PL
perníkové korenie
10 g
sušené sójové mlieko
1 ks
vajce
1 KL
jedlá sóda
sušené ovocie a orechy na ozdobu
vajce na potretie

postup

1.
V miske zmiešame hladkú múku so sódou, perníkovým korením, medom, vajíčkom a sójovým mliekom.
2.
Zo surovín vypracujeme tuhé cesto. Necháme ho odležať v chladničke 1 hodinu.
3.
Z cesta vyvaľkáme plát hrúbky 3 mm a vykrajujeme z neho formičkami tvary.
4.
Perníčky uložíme na pečiaci papier, potrieme vajíčkom a ozdobíme sušeným ovocím alebo orechami. Pečieme pri teplote 200 stupňov presne 6 minút. Uvedené množstvo surovín vystačí na cca 25 perníkov. Perníky sú hneď po upečení mäkké, doporučujem ich ale nechať odležať v uzavretej dóze cca 2 týždne.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
satanka7
2.12.2014 19:59 | |
+36 -0
môžem tam dať aj normálne mlieko namiesto sušeného? ak hej koľko? perníky som ešte nerobila. A stvrdnú treba ich robiť vopred?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...