Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Krehký slivkový koláč so sójovým pudingom

hanus_prg
hanus_prg
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

250 g
špaldová polohrubá múka
80 g
trstinový cukor
1 ks
vajce
1 KL
prášok do pečiva
125 g
maslo

Náplň

10 ks
slivka
250 ml
sójové mlieko
1 ks
jahodový puding
250 ml
sójová smotana na šľahanie
3 ks
vejce
60 g
maslo
100 g
trstinový cukor
2 PL
špaldová hladká múka

postup

1.
Z múky, prášku do pečiva, vajíčka, cukru a masla vypracujeme rukami tuhé cesto.
2.
Cesto rozvaľkáme a uložíme do vymazanej okrúhlej formy s priemierom 25 cm. Okraje zdvihneme, aby nám náplň nevytiekla.
3.
Z mlieka, cukru, vajíčok a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Potom k nemu pridáme smotanu, maslo a necháme krátko povariť.
4.
Uvarený puding vylejeme na korpus. Koláč môžeme posypať mrveničkou ale nemusíme, i tak je veľmi chutný.
5.
Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 50 minút. Koláč necháme poriadne vychladnúť, najlepšie chutí druhý deň. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...