Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Krehký slivkový koláč so sójovým pudingom

hanus_prg
hanus_prg
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

250 g
špaldová polohrubá múka
80 g
trstinový cukor
1 ks
vajce
1 KL
prášok do pečiva
125 g
maslo

Náplň

10 ks
slivka
250 ml
sójové mlieko
1 ks
jahodový puding
250 ml
sójová smotana na šľahanie
3 ks
vejce
60 g
maslo
100 g
trstinový cukor
2 PL
špaldová hladká múka

postup

1.
Z múky, prášku do pečiva, vajíčka, cukru a masla vypracujeme rukami tuhé cesto.
2.
Cesto rozvaľkáme a uložíme do vymazanej okrúhlej formy s priemierom 25 cm. Okraje zdvihneme, aby nám náplň nevytiekla.
3.
Z mlieka, cukru, vajíčok a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Potom k nemu pridáme smotanu, maslo a necháme krátko povariť.
4.
Uvarený puding vylejeme na korpus. Koláč môžeme posypať mrveničkou ale nemusíme, i tak je veľmi chutný.
5.
Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 50 minút. Koláč necháme poriadne vychladnúť, najlepšie chutí druhý deň. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...