Pridať recept

Ovocný koláč

6
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
maslo
250 g
práškový cukor
5 ks
vajce
1 štipka
soľ
1 KL
vanilkový extrakt
1 KL
citrónová kôra
200 g
múka
50 g
maizena
400 g
čerstvé jahody

postup

1.
Žĺtky vyšľaháme s polovicou práškového cukru. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh zo zvyšným práškovým cukrom. Žĺtky zmiešame s roztopeným maslom a primiešame sneh a múku zmiešanú s maizenou.
 
2.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 175°C približne 45 minút. Potom koláč vyberieme, necháme vychladnúť a ozdobíme ho čerstvými jahodami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
12 overených spojení sviežeho tvarohu a sladkého ovocia
Vybrali sme 12 tvarožníkov, ktoré musíte vyskúšať!
Jahodové rezy
10 receptov na famózne jahodové rezy
Jahody všade kam sa pozriete! Krásna, sladká a voňavá sezóna, ktorú všetci milujeme...
Nepečené jahodové zákusky hotové za pár minút
Nepečené jahodové zákusky: Tieto sú krásne, a pritom super jednoduché
Kto má rád jahody a sladko-svieže krémy, skrátka musí ochutnať tieto vynikajúce nepečené maškrty.
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Keď chceme rýchlo upiecť chutný koláč, bublanina je jedným z najlepších riešení. Nadýchané cesto...
Ľahučká roláda so smotanovým krémom a jahodami
Pri jednoduchosti, vizuále a chuti tejto klasickej letnej pochúťky blednú aj tie najdekadentnejšie dezerty.