Pridať recept

Fotorecept: Ríbezľová šťava

ingrediencie

5 kg
čierne ríbezle
5 litrov
voda
200 ml
dia tekutý cukor

postup

1.
Ovocie umyjeme, nemusíme odstopkovať a dáme do paráku. Do spodnej nádoby dáme vodu a na sporáku pri pomalom varení nám steká šľava z ovocia do strednej nádoby, odkiaľ ju postupne plníme do vyhriatych fľiaš. Fľaše hneď zatvoríme, uložíme ležato a zakryté necháme vychladnúť. Do každej fľaše si dáme pár kvapiek cukru, podľa toho ako chceme mať sladkú šťavu. Pri parení ovocia dávame pozor, aby sme mali stále vodu v spodnej nádobe. Ovocie paríme pokým sa úplne neodšťaví.
Fotorecept: Ríbezľová šťava
Fotorecept: Ríbezľová šťava
Zdroj: damisa
 
Fotorecept: Ríbezľová šťava
Fotorecept: Ríbezľová šťava
Zdroj: damisa
Fotorecept: Ríbezľová šťava
Fotorecept: Ríbezľová šťava
Zdroj: damisa
Fotorecept: Ríbezľová šťava
Fotorecept: Ríbezľová šťava
Zdroj: damisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.