Pridať recept

Kuracie stehná v hríbovej omáčke

ingrediencie

4 ks
kuracie stehno
3 ks
cibuľa
120 g
maslo
400 g
čerstvé huby
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1 ČL
mletá červená paprika
5 dl
vývar

postup

1.
Čerstvé hríby očistíme, umyjeme, scedíme a nakrájame na plátky. Mäso dôkladne umyjeme a osušíme.
 
2.
V hlbšej panvici alebo kastróle rozpustíme maslo, na ktorom do sklovita usmažíme kocky cibule. Položíme na ňu mäso a každý kus opražíme z oboch strán asi 5 min.
3.
Prisypeme hríby, poprášime mletou červenou paprikou a podlejeme polovicou vývaru, môže byť aj voda. Prikryté dusíme na miernom ohni.
4.
Počas dusenia mäso viac ráz obrátime a jemne podlejeme, vznikajúcu hubovú omáčku premiešame.
5.
Po približne 40 min odstavíme, omáčku nezahusťujeme. Podávame s ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať