Pridať recept

Bešamel

ingrediencie

60 g
maslo
70 g
hladká múka
20 g
cibuľa
trochu
tymian
1/4 ks
muškátový oriešok
65 ml
šťava z teľacej pečene
750 ml
mlieko
soľ
30 g
maslo na pokvapkanie

postup

1.
V rajničke roztopte maslo, pridajte najemno nakrájanú cibuľu a chvíľu poduste. Prisypte múku a za stáleho miešania urobte svetlú zápražku.
 
2.
Postupne podlievajte mliekom, pridajte soľ, tymian, nastrúhaný muškátový oriešok, šťavu z pečene a za stáleho miešania varte asi 20 minút.
3.
Hotovú omáčku preceďte cez jemné sitko, povrch pokvapkajte roztopeným maslom a nechajte vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
30.11.2018 15:28 | |
+0 -2
Pardón ale toto je zatiaľ najhorší recept na bešamel aký som kedy videla. Ps: v tomto prípade platí len jedno: v jednoduchosti je krása ;)