Pridať recept

Smotanové tartletky s broskyňou, FOTORECEPT

Fotorecept: Smotanové tartletky s broskyňou
Zdroj: lieeenkaaa

ingrediencie

150 g
lístkové cesto
200 g
kyslá smotana
1 ks
vaječný žĺtok
1 balíček
vanilínový cukor DrOetker
1/2 PL
kukuričný škrob Gustin DrOetker
1 ČL
kôra z citróna
trochu
kryštálový cukor
broskyňa
oriešky

postup

Rýchle, milé a chutné koláčiky...

1.

Lístkové cesto vyvaľkáme a vykrojíme z neho kruhy väčšie ako forma na koláčiky. (Použila som formičky s priemerom 12 cm a vyšli mi 3 kusy.) Cesto vložíme a jemne pritlačíme po celej ploche. Kraje zrovnáme a dno popicháme vidličkou.

Fotorecept: Smotanové tartletky s broskyňou
Fotorecept: Smotanové tartletky s broskyňou
Zdroj: lieeenkaaa
 
Fotorecept: Smotanové tartletky s broskyňou
Fotorecept: Smotanové tartletky s broskyňou
Zdroj: lieeenkaaa
2.

Kyslú smotanu zmiešame s vanilinovým cukrom, žĺtkom, kukuričným škrobom a citrónovou kôrou. Na cesto dáme smotanový krém a naplnené položíme na väčší plech. Pečieme 20 minút pri teplote 180 °C.

Fotorecept: Smotanové tartletky s broskyňou
Fotorecept: Smotanové tartletky s broskyňou
Zdroj: lieeenkaaa
Fotorecept: Smotanové tartletky s broskyňou
Fotorecept: Smotanové tartletky s broskyňou
Zdroj: lieeenkaaa
3.

Broskyňu, prípadne iné ovocie (nektarinku, slivky), narežeme na mesiačiky.

Fotorecept: Smotanové tartletky s broskyňou
Fotorecept: Smotanové tartletky s broskyňou
Zdroj: lieeenkaaa
4.

Formičky po dvadsiatich minútach vyberieme, uložíme na vrch ovocie, mierne posypeme kryštálovým cukrom a opäť vložíme do rúry. Pečieme ďalej, približne 10 minút. Pred podávaním posypeme sekanými orieškami (mandle alebo lieskovce).

Fotorecept: Smotanové tartletky s broskyňou
Fotorecept: Smotanové tartletky s broskyňou
Zdroj: lieeenkaaa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať