Smotanové tartletky s broskyňou, FOTORECEPT
3
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
lístkové cesto
200
g
kyslá smotana
1
ks
vaječný žĺtok
1
balíček
vanilínový cukor DrOetker
1/2
PL
kukuričný škrob Gustin DrOetker
1
ČL
kôra z citróna
trochu
kryštálový cukor
broskyňa
oriešky
postup
Rýchle, milé a chutné koláčiky...
1.
Lístkové cesto vyvaľkáme a vykrojíme z neho kruhy väčšie ako forma na koláčiky. (Použila som formičky s priemerom 12 cm a vyšli mi 3 kusy.) Cesto vložíme a jemne pritlačíme po celej ploche. Kraje zrovnáme a dno popicháme vidličkou.
2.
Kyslú smotanu zmiešame s vanilinovým cukrom, žĺtkom, kukuričným škrobom a citrónovou kôrou. Na cesto dáme smotanový krém a naplnené položíme na väčší plech. Pečieme 20 minút pri teplote 180 °C.
3.
Broskyňu, prípadne iné ovocie (nektarinku, slivky), narežeme na mesiačiky.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.