Pridať recept

FOTORECEPT: Prevrátený jablčník

ingrediencie

1 kg
jablko
2 poháre
polohrubá múka
1 pohár
kryštálový cukor
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 balíček
vanilínový cukor
1 pohár
mlieko
1/2 pohár
olej
tuk na vymastenie
voda
2 ks
vajce
granko

postup

1.
Pripravíme si suroviny.
Fotorecept: Prevrátený jablčník
Fotorecept: Prevrátený jablčník
Zdroj: halenka
 
2.
Jablká ošúpeme, odstránime jadierka a postrúhame na hrubom strúhadle. Jablká vložíme do hrnca, podlejeme trochou vody. Pod pokrievkou chvíľu dusíme (jablká podľa chuti dosladíme cukrom, alebo pridáme škoricový cukor).
Fotorecept: Prevrátený jablčník
Fotorecept: Prevrátený jablčník
Zdroj: halenka
3.
Vymastíme si plech tukom a položíme naň papier na pečenie.
Fotorecept: Prevrátený jablčník
Fotorecept: Prevrátený jablčník
Zdroj: halenka
4.
Na takto pripravený plech dáme podusené jablká.
Fotorecept: Prevrátený jablčník
Fotorecept: Prevrátený jablčník
Zdroj: halenka
5.
Rozprestrieme po celom plechu. Kým urobíme cesto, jablká nám trochu vychladnú.
Fotorecept: Prevrátený jablčník
Fotorecept: Prevrátený jablčník
Zdroj: halenka
6.
Do misy nasypeme suché suroviny: múku, cukor, kypriaci prášok do pečiva a vanilínový cukor a všetko premiešame.
Fotorecept: Prevrátený jablčník
Fotorecept: Prevrátený jablčník
Zdroj: halenka
7.
Pridáme vajíčka.
Fotorecept: Prevrátený jablčník
Fotorecept: Prevrátený jablčník
Zdroj: halenka
8.
Postupne pridávame mlieko a miešame.
Fotorecept: Prevrátený jablčník
Fotorecept: Prevrátený jablčník
Zdroj: halenka
9.
Zamiešané cesto.
Fotorecept: Prevrátený jablčník
Fotorecept: Prevrátený jablčník
Zdroj: halenka
10.
Pridáme olej a zamiešame.
Fotorecept: Prevrátený jablčník
Fotorecept: Prevrátený jablčník
Zdroj: halenka
11.
Cesto vylejeme na navrstvené jablká na plechu a uhladíme.
Fotorecept: Prevrátený jablčník
Fotorecept: Prevrátený jablčník
Zdroj: halenka
12.
Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme 20 minút do ružova.
Fotorecept: Prevrátený jablčník
Fotorecept: Prevrátený jablčník
Zdroj: halenka
13.
Upečený koláč vytiahneme z rúry.
Fotorecept: Prevrátený jablčník
Fotorecept: Prevrátený jablčník
Zdroj: halenka
14.
Na plech položíme druhý rovnaký plech alebo dosku a jablčník prevrátime.
Fotorecept: Prevrátený jablčník
Fotorecept: Prevrátený jablčník
Zdroj: halenka
15.
Prevrátený jablčník posypeme grankom alebo strúhanou čokoládou.
Fotorecept: Prevrátený jablčník
Fotorecept: Prevrátený jablčník
Zdroj: halenka
16.
Pokrájame a môžeme podávať.
Fotorecept: Prevrátený jablčník
Fotorecept: Prevrátený jablčník
Zdroj: halenka
17.
Dobrú chuť.
Fotorecept: Prevrátený jablčník
Fotorecept: Prevrátený jablčník
Zdroj: halenka
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
CANTINA
15.9.2018 16:01 | |
+1 -2
Recept super, ďakujem. Malinko som ho upravila,keď som prvýkrát piekla narýchlo :-) Takže z jabĺk vyberieme jaderník a umyjeme, potom len strúham na tenké plátky do pripraveného plechu. Je toho plný plech, ale to klesne. Hneď ako dostrúham, dám do rúry a pripravujem si cesto. Po asi 10tich minútach nalejem cesto a pečiem ďalej. Všetko ostatné podľa postupu, len tie jablká som si zjednodušila..... :-) Na vrch topím čokoládu na váhu plus jednu tabuľku horkej čokolády. Mňamka.
Anonymný nick
10.11.2012 17:01 | |
+22 -3
fajnučké (y)
Podobné články
Krehké cesto
Ako na dokonalé krehké cesto: Aké suroviny a v akých pomeroch použiť?
Krehké cesto je vďačným univerzálnym tipom na sladké i slané koláče. Jeho výhodou je, že ho navyše môžete...
Babičkin jablkový koláč
Starý a (ne)tradičný recept na najlepší jablkový koláč
Prachom zapadnutý recept z povojnovej kuchárky nám otvoril cestu k úžasne chutnému a nápaditému jablkovému pité.
3 neodolateľné koláčové splynutia jabĺčok a orechov
Jablká a oriešky v 3 neodolateľných koláčoch
Jeseň ponúka tisícky inšpirácií na jablkové koláče.
Univerzálna zmes na sladké pečenie
Trvanlivá zmes na sladké pečenie: S ňou budú vaše lievance či sušienky hotové raz-dva!
Príprava všestranne použiteľnej zmesi trvá len pár minút, ušetrí vám čas i peniaze. Znie to neuveriteľne,...
Pečené jablká
VIDEO: Krásne jednoduché a aromatické, pečené jablká
Predstavte si horúce šťavnaté jablko, plnené piškótami a orieškami, prevoňané medom a škoricou. Super...
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť jablko denne
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť aspoň jedno jablko denne
Známe príslovie hovorí, že "jablko denne ušetrí návštevu lekára". Čo je však na tomto prísloví skutočne...