Pridať recept

Torta s egrešmi

ingrediencie

Cesto

4 ks
vajce
120 g
práškový cukor
2 PL
vriaca voda
140 g
hladká múka
1 balíček
vanilkový cukor
300 g
egreš

Plnka

300 ml
mlieko
40 g
pudingový vanilkový prášok
80 g
maslo
70 g
práškový cukor
1 KL
vanilkový cukor
2 PL
rum

Sneh

3 ks
bielok
300 g
práškový cukor

postup

1.
Žĺtky vymiešame s polovicou práškového cukru, pridáme vriacu vody a vyšľaháme penu. Z bielkov a zvyšného cukru vymiešame tuhý sneh a zľahka ho primiešame k žĺtkovej pene spolu s múkou a vanilkovým cukrom.
 
2.
Hotové cesto nalejeme do formy vymazanej maslom a vysypanej múkou a korpus dáme piecť do vyhriatej rúry.
3.
Medzitým si pripravíme plnku. V mlieku rozmiešame vanilkový pudingový prášok a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Za občasného miešania ho necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom, zamiešame ho do krému a primiešame rum.
4.
Korpus necháme vychladnúť, potom ho natrieme plnkou, na ňu poukladáme egreše a navrch koláču navrstvíme hustý sneh vyšľahaný z bielkov a práškového cukru. Koláč ešte na 5 minút vložíme do rúry.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať