Pridať recept

Torta s jablkami a tvarohom

ingrediencie

200 g
hladká múka
štipiek
kypriaci prášok do pečiva DrOetker
80 g
práškový cukor
1 balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
štipiek
soľ
1 ks
vajce
120 g
maslo

Na posypanie cesta

2 ks
jablká
1/2 balíček
škoricový cukor Dr Oetker

Na náplň a obloženie

750 g
mäkký tvaroh
40 g
Solamyl Dr Oetker
120 g
práškový cukor
1 balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
trochu
nastrúhaná citrónová kôra
3 ks
zltky
3 ks
bielky
5 ks
jablká
1/2 balíček
škoricový cukor Dr Oetker

postup

1.
Na cesto zmiešame v mise ručne suroviny na cesto, premiesime a vyklopíme na pomúčenú dosku. Cesto vypracujeme a odložíme asi na 15 minút do chladu.
 
2.
2/3 cesta vyvaľkáme na plát a vyložíme ním dno vymastenej tortovej formy (Ø 26 cm ). Zo zvyšku cesta ušúľame valček a vytvoríme z neho okraj torty asi 2 cm pod okraj formy. Cesto posypeme nastrúhanými jablkami a škoricovým cukrom.
3.
Na náplň ručne zmiešame suroviny na náplň okrem bielkov, jabĺk a škoricového cukru. Z bielkov ušľaháme sneh a jemne vmiešame do pripraveného tvarohu. Plnku nalejeme na cesto a uhladíme.
4.
Olúpané jablká nakrájame na plátky a rozložíme na tortu. Posypeme zvyškom škoricového cukru. Tortu vložíme do rúry a pečieme.
5.
Upečenú tortu necháme vo vypnutej rúre schladnúť, potom ju vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Uchovávame v chlade.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať