Pridať recept

Paradajky plnené tuniakom

ingrediencie

500 g
filety z tuniaka
8 ks
paradajka
400 g
zemiaky
hrubozrnná soľ
1 ks
bobkový list
2 strúčiky
cesnaku
80 ml
smotana na šľahanie
olivový olej
mleté čierne korenie

postup

1.
Paradajky umyjeme, osušíme, odrežeme vrchnú časť, dužinu vydlabeme lyžicou, vnútro osolíme a paradajky otočíme otvorom nadol, aby mohla odtiecť prebytočná tekutina. Zemiaky ošúpeme a uvaríme domäkka v osolenej vode. Filety opláchneme, nakrájame na tenké rezančeky, vložíme do hrnca so studenou vodou, pridáme bobkový list a na miernom ohni privedieme do varu. Za stáleho miešania varíme 8 minút, zlejeme, necháme odkvapkať a z mäsa odstránime prípadné kosti.
 
2.
Cesnak ošúpeme a roztlačíme. Uvarené zemiaky scedíme a prelisujeme ich do misy. Do zemiakov zamiešame cesnak, smotanu, tresku, osolíme a okoreníme. Zmes naplníme do paradajok, pokvapkáme olejom a vrch zakryjeme hornou časťou paradajok. Preložíme do misy a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
zemiaky
Video: Najlepší trik na šúpanie varených zemiakov
Ešte nikdy nebolo šúpanie uvarených zemiakov tak jednoduché! Týmto skvelým trikom si ušetríte čas aj kopec...
Hranolčeky
Poznáme tajomstvo tých najchrumkavejších hranolčekov
Aby ste z fritézy vytiahli na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne zemiakové hranolčeky, mali by ste...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...