Pridať recept

Jahodová marmeláda

ingrediencie

3/4 kg
cukor
1 balíček
želírovací prípravok
trochu
slivovica

postup

1.
Ovocie rozpučíme a odmeriame na litre. Na jeden liter zmesy pridáme 0,75 kg cukru, na 3 litre 2 kg cukru. Podľa chuti môžeme prípadne dosladiť.
 
2.
Do troch litrov pridáme želírovací prípravok v zodpovedajúcom množstve a povaríme 15-20 minút. Po uvarení necháme vychladnúť.
3.
Do vychladnutej hmoty pridáme 5 až 6 lyžíc želatíny, ktorú necháme v zmesi asi 2 hodiny. Zmes privedieme znova k varu, povaríme 5 minút a zbierame penu, ktorá sa hromadí okolo okrajov.
4.
Malé zaváraninové poháre umyjeme horúcou vodou a viečka vypláchneme slivovicou. Plníme ešte horúcou marmeládou až po okraj, zavíčkujeme a obrátime dnom nahor.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kto má rád jahody, mal by o tom vedieť! Toto sa stane, keď ich budeme jesť každý deň
Ten, kto má rád jahody, by mal o tom vedieť! Toto sa stane, keď ich budeme jesť každý deň
Vychutnávate si sezónu jahôd naplno? Tušíte však, čo sa stane, keď ich budeme jesť každý deň?
Ľahučká roláda so smotanovým krémom a jahodami
Pri jednoduchosti, vizuále a chuti tejto klasickej letnej pochúťky blednú aj tie najdekadentnejšie dezerty.
Nostalgické dobroty z čerstvých jahôd
Pripravte si s nami nostalgické pochúťky: Šľahačkový pohár, jahodová dreň či roláda
Jahodové maškrty, ktoré odolali času a sú stále populárne aj dnes.
Jahody
Super zdravá maškrta: Jahody zlepšujú náladu i koncentráciu
Doprajte si jahody každý deň. Vždy vás odmenia dobrou náladou.
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...
Kontaminované jahody boli dodané aj na Slovensko! Zdravotníci odporúčajú dodržiavať tieto opatrenia
Kontaminované jahody mali byť dodané aj na Slovensko! Zdravotníci odporúčajú dodržiavať tieto opatrenia
Čerstvé jahody pochádzajúce z Maroka mali byť dodané aj na územie Slovenska, konkrétne do zariadenia...